11es Jornades de sensibilització: Biocivilització 2015

Visitar la web del projecte

muestra-post

El missatge de les 11es Jornades de Sensibilització 2015, gira al voltant de la responsabilitat que tenim tots i totes, en diferents mides, per acció o per omissió, sobre la realitat que vivim actualment al món.

Per tant, els objectiusde les Jornades de Sensibilització són:

- Convidar a la societat a realitzar la següent reflexió: si acceptem la nostra “part de responsabilitat” en les desigualtats socials, en la pobresa i en la destrucció del medi ambient, recuperarem la capacitat i el poder per canviar l’escenari actual, ja sigui amb petites o amb grans accions, des de la quotidianitat, des de l’espai públic, social o polític.

Amb aquest objectiu, les jornades conviden a tothom a construir-se en l’ètica de la cura, entenent que tots els éssers humans som fills d’aquest planeta i que, per tant, hem de cuidar-nos els uns als altres, així com de la nostra casa: la Terra.

- Donar visibilitat a les entitats que, des de Catalunya, estan realitzant un treball en pro “del canvi” des d’una perspectiva “biocivilitzatòria” i s’estan organitzant de diferents maneres tot propiciant el treball en xarxa;

- Crear un diàleg entre les experiències fruit de la tasca de les persones i les entitats que estan treballant en la construcció d’un camí i una convivència diferent, enfortint un nou paradigma de convivència planetària.

Es tracta, en essència, d’unir esforços en la construcció d’una Biocivilització a favor de la xarxa de la  vida en totes les seves manifestacions: l’ésser humà, els animals, la naturalesa i el planeta, on l’ésser humà és una part més de la xarxa de la vida.