Barcelona acull La Diàspora

Barcelona acull La Diàspora: Festival de Cinema Colombià de Barcelona 
L’habitual mostra, del 21 al 31 d’octubre, es converteix enguany en festival de cinema amb motiu del seu desè aniversari

El proper dilluns, dia 21 d’octubre, comença la desena edició de la Diàspora, organitzada per l’Associació IMAGO. L’habitual mostra de cinema colombià arriba enguany a la seva desena edició convertint-se en el primer Festival de Cinema Colombià de la ciutat.

La Diàspora: Festival de Cinema Colombià de Barcelona compta amb una programació de més de 30 pel·lícules: 5 llargmetratges de ficció, 4 llargmetratges documentals, 12  curtmetratges de ficció i 14 curtmetratges documentals. La trobada, del 21 al 31 d’octubre, oferirà la projecció de les més recents produccions cinematogràfiques de Colòmbia com la guardonada Chocó, de Jhonny Hendrix Hinostroza, que inaugurarà el cicle de llargmetratges d’enguany; així com l’estrena a Barcelona de diferents films com Sofía y el Terco; Gordo, Calvo y Bajito; Ilegal.Co; Don Ca; Sin Palabras; entre d’altres.

Alguns dels convidats al Festival són la documentalista Marta Hincapié, que presentarà i estrenarà a Barcelona el seu darrer treball La Pena secreta; i el realitzador Santiago Herrera, director del documental, que també presentarà i estrenarà a la ciutat, El lugar de los días, guanyador del Premi Imago al documental social d’enguany. Oscar Chamat, un dels protagonistes del documental Habitantes de Babel, és un altre dels conviadats del Festival.

Com cada any, el programa comptarà amb diferents activitats, complemenàries a les projeccions, com el concert de la mà del grup Palo q’sea, tast de gastronomia colombiana als Cinemes Girona abans de les projeccions; diversos col·loquis, una taula rodona entorn del cine com a eïna de participació ciutadana i un taller infantil.

El Festival se celebra als següents espais de la ciutat: Cinemes Girona, FNAC El Triangle, Biblioteca B. Gòtic - Andreu Nin, Casa Amèrica Catalunya, Centre Cívic Pati Llimona, Espai Avinyó. Llengua i Cultura i Espai Jove La Fontana.

La 10a Diàspora: Festival de Cinema Colombià de Barcelona (del 21 al 31 d'octubre), ​​és un projecte organitzat per l’Associació Imago i dirigit per Sandra Campos, que té com a objectiu fomentar el diàleg intercultural entre Catalunya i Colòmbia a través del cinema colombià, i difondre la producció cinematogràfica colombiana a Catalunya. Tanmateix la Diàspora pretén l'acostament entre públic i directors de cinema, a través de les diferents activitats que conformen el festival.

0 Comments

No comments yet

The comments are closed.