Programació

A continuació trobaràs la graella de programació. Sota trobaràs la informació detallada per dies. Per veure la descripció de cada activitat fes clic al títol .
 
Programació Catalá

 

Dilluns 21 d'octubre
19:00h | Selecció de curts de Bogotá: Bogoshorts | Fnac El triangle | activitat gratuïta

Sessió 1

CISMA
Direcció: Jerónimo Sarmiento
Any: 2011
Duració: 23 minuts
Gènere: Argumental
Sinopsi: Només a través de la pintura Daniel podrà buscar el rastre de la seva filla i de si mateix. Records diluïts. Imatges fugitives. Fragments de la memòria .

RAJ'GANAWAK
Direcció: Emmanuel Rojas y Marie Clotilde Cherry
Any: 2012
Duració: 9 minuts
Gènere: Documental
Sinopsi: De pas hi ha els Gitanos al passatge Dupont. Spartacus ens rep amb versos afilats i les mirades infantils de Ronaldo i Julietta ens introdueixen en l'univers del Circ Raj'Ganawak, il·lusions reciclades de fires passades i camins futurs.

LO QUE SABEMOS
Direcció:María Paulina Ponce de León
Any: 2011
Duració: 9 minuts
Gènere: Animació
Sinopsi: Una nena que pateix el xantatge del seu germà gran es qüestiona les seves culpes.

DOMINGO
Direcció:Juan Manuel Ortiz
Any 2011
Duració: 7 minuts
Gènere: Argumental
Sinopsi: Una bella i impecable família de classe mitjana es dedica a les tasques de la llar en el seu dia de descans, sense percebre que el seu exagerat sentit de neteja es torna contra si mateixos en contaminar l'aigua que consumeixen. DIUMENGE és una divertida aposta visual per la conscienciació en l'ús adequat dels nostres recursos.

JUEGO DE NIÑOS
Direcció:Javier González
Any: 2011
Duraci: 10 minuts
Gènere: Argumental
Sinopsi: Pel control d'un ós de peluix, la guerra de dos bàndols de nens es converteix en un joc perillós per a ells.

Sessió 2

LOS RETRATOS
Direcció: Iván D. Gaona
Any: 2012
Duración: 14 minuts
Gènere: Drama
Sinopsi: És diumenge de mercat pagès i l'àvia Paulina vol preparar gallina criolla al seu marit, però els diners no li arriben. Al mercat, sense voler, guanya una càmera Polaroid en una rifa, així que li proposa al seu marit fer fotos de les seves vides i d'ells mateixos. El carret de la càmera s'acaba i la fam de gallina persisteix!

LOS ASESINOS
Direcció: Rodrigo Dimaté
Any: 2011
Duració: 24 minuts
Gènere: Suspens
Sinopsi: Bogotà. 04 AM. Dos assassins busquen Sánchez Ninco, un taxista que treballa de nit . Amaya, un rentador de carros, que intenta prevenir el crim, coneixerà la dura realitat d'un món permeable de violència.

MINUTO 200
Direcció: Frank Benítez
Any: 2011
Duració: 18 minuts
Gènere: Drama
Sinopsi: Orfa, una solitària dona, rep un dia un paquet de correu que conté una carta i un telèfon mòbil, enviats pel seu únic fill a qui no veu fa molt de temps. A la carta el fill li explica que no podrà visitar-la i que ella haurà de subsistir venent minuts. A la seva casa de poble i sense moltes esperances, Orfa esperarà l'arribada de la mort mentre s'acaba el saldo del telèfon, rebutjant el que podria ser la seva última oportunitat de tenir companyia.


 

Dimarts 22 d'octubre

19:00h | PROJECCIÓ DOCUMENTAL i COL·LOQUI: La pena secreta | Fnac El triangle | activitat gratuïta


Barcelona acull l'estrena de La pena secreta, de la professora, periodista i documentalista colombiana Marta Hincapié. La sessió comptarà amb una xerrada amb la directora, qui viatja a la ciutat comtal per presentar la seva pel·lícula en el marc de la 10a Diàspora 2013: Festival de Cinema Colombià de Barcelona. La pena secreta ha rebut el Premi al millor curtmetratge de la 1ra edició del Panorama de cinema colombià a París 2013, i ha format part de de la Selecció oficial de la 14ª Muestra Internacional documental de Bogotá (2012).

Marta Hincapié Uribe realitza des de 2010 una sèrie de retrats filmats de grans mestres de la Universitat d'Antioquia: Maria Teresa Uribe, Teresina Gómez, Juan José Hoyos, i Tiberi Álvarez, protagonista de La pena secreta.

Sempre interessada per descobrir l'ànima secreta de les coses, la bellesa oculta, Hincapié investiga sobre el tema que va abordar aquest documental i produir un contingut que mostra situacions vivencials de la realitat.

LA PENA SECRETA
Nacionalitat: Colòmbia
Duració: 38 minuts
Any: 2012
Direcció: Marta Hincapié Uribe
Producció: Universidad de Antioquia
Fotografia: Santiago Herrera Gómez
Edició: Marta Hincapié Uribe
So: Santiago Herrera Gómez
Sinopsi: "Aquest és un joc simple, no una simplicitat de joc". A partir d'aquest principi, veiem com Tiberi Álvarez Echeverri, metge tanatòleg, acompanya les seves pacients amb tacte, mística i ciència, a passar d'una riba a l'altra, i a sentir de cadascú, la seva pena secreta.


La pena secreta
 

Dijous 24 d'octubre
19:00h | PREMI IMAGO AL DOCUMENTAL SOCIAL: PROJECCIÓ DOCUMENTAL GUANYADOR I COL·LOQUI | Casa Amèrica Catalunya


Projecció del documental El lugar de los días i col·loqui amb el director. Activitat gratuïta

La 10 ª Diàspora 2013 atorga el Premi Imago, que enguany arriba a la quarta edició, al documental El lugar de los días, del realitzador i documentalista colombià Santiago Herrera. Després de la seva estrena a Medellín el 2012, i de la seva presència a la 14ª Muestra Internacional documental de Bogotá (2012), Casa Amèrica Catalunya acull la presentació a Barcelona d'aquest documental de la mà del seu director, Santiago Herrera, un dels convidats del festival d'aquest any.

El Premi Imago, que atorga la Diàspora en conveni amb la Muestra Internacional de Documental que organitza la corporació colombiana de documentalistes Alados-Colombia, té com a objectiu estimular la difusió d'obres documentals amb què Imago sent afinitat tant pels seus continguts com per la seva forma.

El lugar de los días

EL LUGAR DE LOS DÍAS
Nacionalitat: Colòmbia
Duració: 65 minuts
Any: 2012
Direcció: Santiago Herrera Gómez
Producció: Alejandro Ángel
Fotografia: Santiago Herrera Gómez
Edició: Santiago Herrera Gómez /Marta Hincapié Uribe
So: Santiago Herrera Gómez
Sinopsi: El temps passa, la gent passa, el sol, la pluja passa. Les finestres, les cases queden. Un barri és un fragment de ciutat on la gent s'ajunta per viure. La vida quotidiana, els petits actes diaris són observats morosament, dia rere dia, al llarg del 2011. Assistim aquí a la companyia de solituds.

El lugar de los días
 

Divendres 25 d'octubre

 
S’oferirà un pica-pica de menjar típic colombià abans de les projeccions.

18:00h | PROJECCIÓ LLARGMETRATGE DOCUMENTAL: QUIJOTE | Cinemes Girona | Preu: 5 euros


QUIJOTE
Nacionalitat: Colòmbia
Duració: 79 minuts
Any: 2013
Gènere: Documental
Direcció: Juan Pablo Ríos
Companyia productora: Pompilia Films
Sinopsis: Sent nen, Jairo William Gutiérrez va canviar unes quantes cebes per una butlleta per entrar al circ i des de llavors només va voler ser actor i dramaturg. Avui Jairo té 50 anys i conrea la terra, muny la seva vaca i escriu teatre. La seva passió pels escenaris és tan gran que va muntar una companyia teatral, la qual està integrada per la seva dona, dues filles i uns quants veïns.


20:00h | PROJECCIÓ LLARGMETRATGE FICCIÓ: CHOCÓ | Cinemes Girona | Preu: 5 euros


El llargmetratge Chocó, opera prima del director i productor de cinema colombià Jhonny Hendrix Hinostroza (nascut precisament a Chocó) , inaugura la programació de llargmetratges de ficció La 10 ª Diàspora 2013: Festival de Cinema Colombià de Barcelona.

Chocó ha estat guardonada pel Premi del Públic al 52 Festival Internacional de Cine de Cartagena de Indias (2012), ha format part de la selecció oficial de la 62 edició del Festival Internacional de Cinema de Berlín (2012), i ha estat la pel·lícula inaugural del 52 Festival Internacional de Cine de Cartagena de Indias, (Colombia, 2012).

CHOCÓ
Nacionalitat: Colòmbia
Duració: 80 minuts
Any: 2012
Gènere: Drama
Direcció: Jhonny Hendrix
Guió: Jhonny Hendrix y Alfonso Acosta
Producció: Jhonny Hendrix y Maritza Rincón
Sinopsi: Chocó és una dona negra de 27 anys, que porta a coll una família de dos fills menors   Everlides, el seu espòs músic que només sap tocar marimba, beure Viche i jugar al dòmino. Chocó és una dona forta i lluitadora. Al matí treballa buscant or al riu Sant Joan i per les tardes renta roba d'altres famílies per alimentar i educar els seus fills. És l'aniversari de la petita Candelaria, i per primera vegada, Chocó li promet una torta. No obstant això, les coses es compliquen a l'intentar complir aquesta promesa, desencadenant conseqüències inesperades per Chocó i tota la seva família.

Sobre el director
Jhonny Hendrix Hinostroza va néixer el 1975 a Quibdó, Chocó. És director i productor de cinema amb més de 15 anys d'experiència en cinema i televisió. Entre 1999 i 2001 va exercir com a gestor i organitzador del Festival de Cinema i Vídeo CinMilímetros a la ciutat de Cali. El 2003 va crear Antorcha Films, empresa dedicada a la producció de projectes cinematogràfics propis i serveis de producció.

Va ser un dels productors del llargmetratge Perro come perro de Carlos Moreno, que va tenir el seu primer mundial al Festival de Sundance; productor executiu de DR . ALEMÁN , pel·lícula alemanya dirigida per Tom Schreiber el 2007, així com a productor en 2011 d'EN COMA, codirecció de Juann David Restrepo i Henry Rivero .Així mateix és productor de diverses co produccions internacionals entre les quals es troben HIROSHIMA, PATAS ARRIBA, SIN OTOÑO, SIN PRIMAVERA, ANINA, LOS NIÑOS DE INKISI, CENIZAS DEL PERDÓN, ESCRIBANA DE URABÁ, y DESHORA. El 2010 va dirigir el curtmetratge CUANDO LLEGAN LOS MUCHACHOS, estrenat als Rencontres Cinémas d’Amérique Latine de Toulouse (França). Chocó és la seva òpera prima. Entre els seus pròxims projectes es troben el documental EL CONFIDENTE de Luis Villegas i els llargmetratges EL FÉRETRO, ORLANDA y SAUDÓ, aquests últims de la seva autoria.


choco - Jhonny Hendrix Hinestroza
22:00h | PROJECCIÓ LLARGMETRATGE FICCIÓ: SOFÍA Y EL TERCO | Cinemes Girona | Preu: 5 eurosSOFÍA Y EL TERCO
Nacionalitat: Colòmbia-Perú
Duració: 84 minuts
Any: 2012
Gènere: Ficción/Drama
Direcció: Andrés Burgos
Sinopsi: Sofia, una dona de 70 anys que mai ha sortit del seu poble a la serralada dels Andes, allunyada de qualsevol costa, somia amb conèixer el mar. Tots els anys el seu marit, Alfredo, troba una excusa per ajornar el viatge. Però les circumstàncies de la vida fan que aquesta vegada ella hagi de prendre una decisió definitiva que l'aproparà o l'allunyarà per sempre del seu somni.


Sofia y el terco
 

Dissabte 26 d'octubre

 
S’oferirà un pica-pica de menjar típic colombià abans de les projeccions.

18:00h | PROJECCIÓ LLARGMETRATGE FICCIÓ: SIN PALABRAS | Cinemes Girona | Preu: 5 euros


SIN PALABRAS
Nacionalitat: Colòmbia
Duració: 95 minuts
Any: 2012
Gènere: Ficció/Drama
Direcció: Diego Fernando Bustamante i Ana Sofía Osorio
Sinopsi: Lian, una jove immigrant il·legal la destinació final de la qual són els Estats Units, queda atrapada enmig del caos de Bogotà; el seu únic refugi és una banca enfront d'un magatzem de productes asiàtics. En una ferreteria al creuar el carrer treballa Raúl, qui decideix ajudar-la. Per aconseguir-ho haurà de vèncer la barrera de l'idioma i de la cultura.


20:00h | PROJECCIÓ LLARGMETRATGE FICCIÓ: LA LECTORA | Cinemes Girona | Preu: 5 euros

LA LECTORA
Nacionalitat: Colòmbia
Duració: 95 minuts
Any: 2012
Gènere: Comèdia/Aventura
Direcció: Riccardo Gabrielli R.
Sinopsi: Un misteriós maletí està desaparegut i més d'un faria qualsevol cosa per trobar-lo. Les pistes per arribar-hi són descrites en un text en alemany que els seus amos són incapaços de desxifrar. Aquest parell de germans obligarà a una universitària a traduir-lo. La Lectora revelarà la història de Karen i Cachorro, la parella que tothom busca. Ells són els únics que coneixen el seu secret. Però res és com sembla ...


La lectora
22:00h | CONCERT: PALO Q´SEA | Cinemes Girona | Preu: 5 euros


L’activitat serà presentada amb un vídeo de memòria del grup. Després del visionat, Palo q’sea iniciarà la seva actuació.
PALO Q’SEA

Palo Q'Sea va sorgir com a grup estructurat a la ciutat de Pereira (Colòmbia) el 1987, amb la intenció de forjar un llenguatge propi a partir de les experiències individuals en el món del teatre, la música i les arts plàstiques .Palo Q'Sea és una associació cultural establerta a Barcelona des de 1990, que aporta una forma de veure l'esperit d'un poble com Colòmbia a través de les arts escèniques. Ambaixadors de la cultura d'Amèrica Llatina a Barcelona el grup transmet alegria i dolor, innocència i crueltat, bellesa i horror, i por, moltes pors quotidianes imposades des de sempre. Passejant amb els seus carruatges, les robes de colors i la música, exorcitzen aquestes pors fins als abismes de la consciència intentant alliberar la força vital que porten dins.


Palo Q'sea
 

Diumenge 27 d'octubre

 
S’oferirà un pica-pica de menjar típic colombià abans de les projeccions.

18:00h | PROJECCIÓ LLARGMETRATGE DOCUMENTAL: ILEGAL.CO | Cinemes Girona | Preu: 5 euros

Nacionalitat: Colòmbia
Duració: 70 minuts
Any: 2012
Gènere: Documental
Direcció: Alessandro Angulo Brandestin
Sinopsi: Aquest documental explora les raons per les quals la política prohibicionista i la guerra contra les drogues no han pogut ni podran erradicar el problema del narcotràfic i del consum de droga i, per tant, és hora de pensar en una altra estratègia. Amb entrevistes a grans estudiosos del tema (tant nacionals com internacionals) com Ethan Nadelmann, Milton Friedman, Noam Chomsky, Daniel Mejía, Rodrigo Uprimny i Alfredo Rangel, entre d'altres, es promou aquest debat des d'un punt de vista econòmic i on es contempla l'opció d'una possible legalització.


Ilegal.co
20:00h | PROJECCIÓ LLARGMETRATGE FICCIÓ: GORDO, CALVO y BAJITO | Cinemes Girona | Preu: 5 euros

Nacionalitat: Colòmbia-Francia
Duració: 97 minuts
Any: 2012
Gènere: Ficción
Direcció: Carlos Osuna
Sinopsi: Antonio Farfán (46 anys) és un funcionari d'una notaria que sempre ha cregut que el fracàs en la seva vida personal i professional es deu a la seva aparença: és calb, baixet i gros. Encara que la seva ment mai calla, la seva vida transcorre sense majors contratemps fins que arriba el nou notari: un home més gras, calb i baixet que Antonio però reeixit i estimat pels altres. Confós, Antonio es veu llançat al món real on s'enfronta amb les seves pròpies pors i acaba vivint situacions força inesperades.


Gordo, calvo y bajito
20:00h | PROJECCIÓ LLARGMETRATGE DOCUMENTAL: DON CA | Cinemes Girona | Preu: 5 euros

Nacionalitat: Colòmbia
Duració: 90 minuts
Any: 2012
Gènere: Documental
Direcció: Carlos Osuna
Sinopsi: Quan Don Camilo era jove, va veure com la seva àvia maltractava a la seva empleada domèstica afrocolombiana. Indignat per l'abús, va voler tancar l'assumpte , resultant malmesa l'àvia , qui el va sentenciar : "entre negre moriràs, perquè tens condició de negre". Aquestes paraules haurien de revelar-se com un presagi, ja que fa molts anys que Don Ca va deixar Popayán per anar a viure a Guapi, comunitat afrodescendent del pacífic colombià. En un país marcat per les lluites intestines, ni el paradís està fora de perill. El senyor Ca també l’atrapa la realitat i, de la nit al dia , es troba involucrat en el violent escenari que configuren autoritats estatals, grups paramilitars i guerrillers. Ara, els fonaments furgats amb paciència, esforç i un profund afecte per la terra adoptiva amenacen amb cedir davant la incertesa.


Don Ca El documental
 

Dilluns 28 d'octubre

12:00h | PROJECCIÓ: SELECCIÓ CURTMETRATGES de la MID | Espai Jove Fontana | activitat gratuïta


MID (Muestra Internacional Documental)

NUESTRA MEMORIA
Direcció: Pedro Pablo Tattay
Any: 2011
País: Colòmbia
Duració: 54 minuts
Gènere: Documental
Sinopsi: Aquest documental relata els fets ocorreguts l'any 2001 a la regió del Riu Naya, situada al sud occident de Colòmbia. Enfoca el punt de vista de les famílies víctimes, que van reconstruir les seves vides en la comunitat indígena Nasa Kitek Kiwe. Aquesta comunitat continua participant en els processos socials i jurídics, a la recerca de que es conegui la veritat i s'obtingui la justícia.

¿QUIÉN ME DICE QUE ES EL AMOR?
Direcció: Paula Sánchez
Any: 2011
País: Colòmbia
Duració: 5 minuts
Gènere: Documental
Sinopsi: La cultura ens ensenya un significat i unes regles de l'amor, però l'amor i el desig no sempre dormen al mateix llit. Paula posa al descobert el difícil tema de les transformacions que té tota relació amorosa i de parella, en aquest cas la seva pròpia amb Sofia, l'amor de la seva vida, exposant amb honestedat les seves pors.

SINFONÍA DE MERCADO
Direcció: Helena Salguero Vélez / Jimena Prieto Sarmiento
Any: 2012
País: Colòmbia
Duració: 27 minuts
Gènere: Documental
Sinopsi: Un retrat de Corabastos a través d'un documental musical, que proposa una mirada diferent de la que concep el públic de Bogotà. S’exalten els ritmes, els sons, els colors, les textures, les persones i oficis d'aquest lloc.

MI TIERRA
Direcció: Mileidy Orozco Domicó
Any: 2011
País: Colòmbia
Duració: 22 minuts
Gènere: Documental
Sinopsi: "Mu Drua" (La meva terra) narra com Mileidy, indígena de la comunitat de Cañaduzales de Mutatá - Antioquia, veu la seva terra, mostra la relació amb la família, amb la natura, les vivències i costums que es tenen en aquesta comunitat. Dins del documental es suggereixen algunes transformacions en les tradicions del grup ètnic i en el rerefons d'ella com a indígena.


 

Dimarts 29 d'octubre
10:30h | PROJECCIÓ DOCUMENTAL ANIMAT: MIGRÓPOLIS y TALLER VALORS | Biblioteca Andreu Nin | activitat gratuïta

Karolina Villarraga, directora de Migrópolis, realitzarà la presentació del film.

Direcció: Karolina Villaraga
Any: 2010
País: Colòmbia
Duració: 7 minuts
Tècnica: 3D i After FX
Sinopsi: Nens i nenes expatriats expliquen la seva història mitjançant els seus records, històries familiars, aventures passades i les seves particulars nocions sobre la distància i l'oblit. El passat i present d'aquests petits ciutadans del món pinta un univers fantàstic, sense regles ni prejudicis, dirigit únicament per les seves paraules, els seus somnis juganers i la seva jove imaginació.

Taller Valors per a la convivència

Després de la projecció, es realitzarà un taller, a càrrec d’Oscar Doménech, dibuixant, professor de l’Escola Joso i de l’Escola 9Zeros; i amb la col·laboració de l’Escola Drassanes. Aquest taller pretén treballar amb els més petits els valors de la convivència, el respecte cap als altres, així com l’acceptació de las diferències com un enriquiment mutu.


Migrópolis
12:00h | SELECCIÓ CURTS IMAGO y SESSIÓ 1 CURTS DE LA MID | Espai Jove Fontana | activitat gratuïta

EL SENDERO
Direcció: Santiago Fernández Suárez
Any: 2012
País: Colòmbia
Duració: 15 minuts
Gènere: Drama/Acció
Sinopsi: No és només la el camí a la llibertat d'una segrestada sinó d'un dels seus captors.

FAIRY TAILS
Direcció: Edgar González
Any: 2013
País: Colòmbia
Duració: 2 minuts 24 segons
Gènere: Acció/Infantil
Sinopsi: En la seva primera pujada a la superfície, Thaïsa, la Sireneta veu i atreu al príncep dels seus somnis, Dan. En una persecució al fons del mar Dan es transforma en tocar a Thaïsa, s'enamoren, creixen i formen una família. Bella és la seva filla, qui és enviada a la superfície per Thaïsa i acomiadad per la seva germana Le Mar. La nova Sireneta veu i atreu el príncep dels seus somnis, Hann i comença una persecució al fons del mar...

LA CASA
Direcció: Margarita Ospina
Any: 2013
País: Espanya
Duració: 4 minuts
Gènere: Ficció
Sinopsi: Una Jove s'enfronta a una gran pèrdua , la pèrdua de " La Casa" .

OUR WORLD
Direcció: Juan Francisco Pérez Villalba
Any: 2012
País: Colòmbia
Duració: 12 minuts
Gènere: Drama
Sinopsi: Algú alguna vegada va dir "Els que prefereixen la sensatesa i fugen de la bogeria són incapaços de sentir l'amor veritable" . Com en tota història d'amor aquesta té un home i una dona com a protagonistes , però té lloc en un institut mental . Dave i Sarah portaven un bon temps internats , però els seus ulls mai s'havien creuat abans ... fins a aquest dia . Va ser amor a primera vista ia partir d'aquest moment , cadascun deixaria de viure el seu propi món per crear-ne un junts .

TRES DANZAS UN BAILE
Direcció: Mauricio Sarmiento Burckhardt
Any: 2012
País: Colòmbia
Duració: 5 minuts
Gènere: Drama
Sinopsi: L'amor no correspost és el tema principal en un curt relat , on la rutina d'un dia de tres dones: Julieta , Clara i Sofia es veu enfosquida pels records i la desconnexió amb el present.

LAS PAVAS, LA HORA DEL RETORNO
Direcció: Ricardo Torres
Any: 2012
País: Colòmbia
Duració: 26 minuts
Gènere: Drama
Sinopsi: Els camperols de Las Pavas porten més de dues dècades soportant la violència i el desplaçament forçat, lluitant per tornar a unes terres que han treballat desdels anys 30 del segle XX. Avui mentre s’aplica la Ley de Víctimas, dues grans empreses palmicultoras recolzades per l’Estat impedeixen el retorno de la comunitat.

FIDEL
Direcció: Mónica Taboada Tapia
Any: 2012
País: Colòmbia
Duració: 19 minuts
Gènere: Documental preformativo
Sinopsi: Aquesta és la història de Fidel, un gos llaurador extraviat als caòtics carrers de Bogotà. Durant aquest viatge s'interna en el submón i es relaciona amb els seus residents que semblen ser àngels expulsats del cel o dimonis sortits de l'infern. Una metàfora sobre la societat colombiana contemporània que sobreviu enmig de la violència i la desaparició forçada. Per a alguns espectadors, una metàfora aconseguida en el seu sentit figurat, per a altres un missatge entès literalment.

NINGUNA PERSONA ES ILEGAL
Direcció: Jorge Eduardo Cañas López
Any: 2012
País: Espanya
Duració: 17 minuts
Gènere: Documental
Sinopsi: La llei d'estrangeria genera noves relacions dels immigrants amb la societat i l'estat, on la pèrdua de drets universals és un fet. Es realitza el seguiment de diverses marxes d'immigrants reconeixent els líders naturals i la identificació del compromís en l'organització i expressió política.


 

Dimecres 30 d'octubre

19:00h | Projecció Documental y xerrada: HABITANTES DE BABEL | Espai Avinyó | activitat gratuïta


L'Espai Espai Avinyó acull la projecció del curtmetratge documental Habitantes de Babel, del periodista, director i productor de cinema colombià Alejandro Angel. La pel · lícula serà presentada per Oscar Chamat, un dels seus protagonistes. Chamat, que actualment compta amb la doble nacionalitat espanyola-colombiana, compartirà amb els assistents la seva vivència com a immigrant a Barcelona.

HABITANTES DE BABEL
Nacionalitat: Colòmbia-Espanya
Duració: 25 minuts
Any: 2008-2011
Direcció: Alejandro Angel
Producció: Alejandro Angel
Sinopsi: 2008, Barcelona (Espanya), 3 històries, 3 processos, 3 colombians; Erika, Oscar i Giselle, cadascun amb una història per explicar del seu procés d'inmigante a la gran Babel, en la gran Barcelona ... Tres anys després el seu procés migratori continua. Els 3 personatges ens expliquen què se sent, es viu i es recorda de ser immigrant i com les seves vides han seguit movent ... Una mirada als anades i vingudes d'aquest procés anomenat immigració.


Habitantes de Babel
 

Dijous 31 d'octubre

18:30h |PROJECCIÓ DOCUMENTAL: NUESTRA MIRADA | Centre Cívic Pati Llimona | activitat gratuïta


NUESTRA MIRADA
Nacionalitat: Colòmbia
Duració: 28 minuts
Any: 2012
Dirección: Mónica María Mondragón
Sinopsi: Aquí a Páez la Terra és la mare. Vent, muntanya verda, rostres de nens entre les fulles. La boirina envolta amb els seus braços invisibles una petita escoleta indígena al Cauca.


19:00h | TAULA RODONA: EL CINEMA COM A EINA DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA | Centre Cívic Pati Llimona | activitat gratuïta


La Taula rodona El cinema com a eina de participació ciutadana, moderada pel periodista Siscu Baiges, pretén obrir un debat entorn al paper del cinema en les diferents societats. La sessió comptarà amb un cinefòrum que es realitzarà després de la projecció del documental Nuestra Mirada i abans de la projecció del documental Enlazando Querencias. La trobada compta amb la participació de Joan Gonzàlez, director de DocsBarcelona; Meritxell Bragulat Vallverdú, directora de la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya; Anna Alié Zanini, de la Fundació Guné; Mònica Clavijo Zárate d'Alternatives Europees, i Sandra Camps, directora de La Diàspora: Festival de Cinema Colòmbia de Barcelona.


20:00h | Projecció documental: ENLAZANDO QUERENCIAS | Centre Cívic Pati Llimona | activitat gratuïta


Nacionalitat: Colòmbia
Duració: 75 minuts
Any: 2011
Direcció: Talía Osorio Cardona
Sinopsi: Amb l'arribada del petroli i de la modernitat dels grans llaneros de l'Orinoquía s'enfronten l'extinció de les seves arrels en un dels últims ramats de la regió. Per entre milers d'hectàrees de sabana oberta, amb els seus embuts, versos i coratge lluiten per sobreviure en el temps.