Barcelona
II SEMINARI INTERNACIONAL DE CONVIVÈNCIA PLANETÀRIA CAP A UNA BIO-CIVILITZACIÓ

Aquesta activitat és gratuïta, però has d'inscriure't fent clic al botó sota:

Inscriure'm al seminari

O escriu-nos a info@imagocatalunya.org, especificant en l'assumpte "Inscripció Seminari".

A més, al final de la pàgina trobaràs enllaços, documents i vídeos d'interès relacionats amb el tema.

Informació general i dades de l'activitat

Títol de l’activitat: II Seminari de Convivència Planetària: "Cap a una Bio-civilització"
Lloc: AULA CAPELLA DE LA UNIVERSITAT DE BARCELONA EDIFICI ANTIC C/ GRAN VIA 585, EN FRONT DE PLAÇA UNIVERSITAT.
Àrea geogràfica on es farà l’activitat: Barcelona, Catalunya
Data de l’activitat: 1 de desembre de 2012
Organitzadors de l'activitat: Associació Imago i Càtedra Josep Termes de Lideratge, Ciutadania i Identitats (de la Universitat de Barcelona).
La crisi econòmica, ambiental, climàtica i social que afronta el món actualment reflecteix una crisi del model de desenvolupament i de civilització en què el lucre i la competència, ancorats en l’individualisme, són els valors centrals. Mentrestant –i segons les Nacions Unides–, més de 1.200 milions d’éssers humans viuen amb menys d’un dòlar diari i uns altres 2.800 milions ho fan amb menys de dos. Aquesta realitat ha de canviar, així com la depredació dels recursos naturals, l’escalfament global i altres seqüeles d’un model de progrés que minimitza les accions solidàries de cooperació i afecta negativament la igualtat de gènere, els drets humans, la inclusió social, la lluita contra la pobresa, la sostenibilitat ambiental i el respecte per la diversitat cultural.

L’activitat que l’Associació Imago i la Càtedra Josep Termes de Lideratge, Ciutadania i Identitats es proposen celebrar amb el títol de II Seminari Internacional de Convivència Planetària forma part de la 9a Diàspora, «Cap a una Bio-civilització», el missatge de la qual és una crida a unir esforços en la construcció d’un nou paradigma de convivència global que valori i respecti la vida en totes les seves manifestacions: l’ésser humà, els animals, la natura i el planeta.

El seminario se estructurará en tres ejes temáticos:

  • Amb quins valors ètics?
  • Amb quina economia?
  • Amb quina estructura de poder?

Ponents i dialogants

Les persones proposades per a les intervencions seran seleccionades d’acord amb les seves respectives trajectòries, tant personals com professionals, com també pel seu compromís en la millora de les societats humanes des de diferents àrees de coneixement. A l’Associació Imago i la Càtedra Josep Termes estem convençuts que enfocaments interdisciplinaris al voltant d’uns mateixos eixos temàtics ofereixen elements innovadors i un valor afegit a un seminari que vol tenir impacte i repercussió pels seus continguts.
A tothom qui hi assisteixi se li recomanarà i agrairà que participi en les diferents activitats programades en el marc del seminari, incloent-hi tots els conferenciants. A l’Associació Imago i la Càtedra Josep Termes estem convençuts de la importància d’escoltar l’altre per a poder assolir llaços de comprensió i enteniment interdisciplinaris més estrets.
Pensem que una tasca que hem de fer tots, incloent-hi els conferenciants, és escoltar les reflexions dels altres ponents i dels participants del públic.

Els ponents i dialogants del seminari, ordenats alfabèticament, són els següents:

  • Sr. Leonardo Boff: renovador de la teologia de l'alliberament. (Video)
  • Dra. Gemma Calvet, advocada, consultora, i analista política.
  • Sra. Sandra Campos, presidenta de l’Associació Imago.
  • Dra. Sònia Fernández-Vidal, doctora en òptica i informació quàntica per la UAB.
  • Sr. Joan Antoni Mele, vicepresident de Triodos Bank.
  • Sra. Mònica Sabata, directora executiva de la Càtedra Josep Termes de la Universitat de Barcelona.
  • Dra. Simona Škrabec, escriptora, filòloga, estudiosa de la teoria literària i traductora catalano-eslovena.
  • Dr. Jordi Pigem, doctor en filosofia per la UB, especialista en decreixement.

Objectius (general i específics) i resultats

Objectiu general:
Organitzar el II Seminari Internacional de Convivència Planetària, articulat d’acord amb les dinàmiques produïdes pel Fòrum Social Temàtic celebrat a Porto Alegre (Brasil) el gener del 2012 i la Cúpula dels Pobles duta a terme juntament amb la conferència Rio+20 que va tenir lloc el mes de juny del 2012 a la ciutat de Rio de Janeiro (Brasil). Aquest seminari contribueix a visualitzar, enfortir i evidenciar els PARADIGMES DE CONVIVÈNCIA PLANETÀRIA sota la perspectiva d’una Bio-civilització.

Objectius específics:
Contribuir des de Catalunya a sensibilitzar i conscienciar la població impactada per aquest projecte sobre la part de responsabilitat que té tothom, per acció o per omissió, en els conflictes armats, la pobresa o la destrucció del medi ambient. De la mateixa manera es vol sensibilitzar els participants sobre la importància de responsabilitzar-se i prendre partit al respecte per a poder canviar aquestes realitats ARA, contribuint, mitjançant la unió d’esforços, a construir un model de convivència planetària al voltant i a favor de la vida en totes les seves manifestacions: els éssers humans, els animals, la natura i el planeta, és a dir una Bio-civilització.

Resultats esperats de l'activitat:

  • Enfortir Catalunya com un lloc que basteix, aporta i permet espais de construcció de continguts per a transformar el model global en estreta aliança amb les seves organitzacions, xarxes i societat civil.
  • Elaborar un document que contingui les reflexions, els avenços i les concertacions aconseguits en el decurs del seminari.
  • Visualitzar en tota la seva dimensió els moviments, organitzacions i persones de totes les llengües, races i religions que treballen «ara» en el canvi, cadascun des de les seves possibilitats i els seus contextos.
  • La reflexió i capitalització del saber entre els assistents sobre els paradigmes de convivència emergents actualment, que permeten una nova visió sobre les relacions entre subjectivitat i objectivitat, coneixement i saber, mesures i mediacions, poder, autoritat i canvi, micro i macro , quotidianitat i transformació política, canvi personal i canvi social, moviment i institució
  • Reflexionar i capitalitzar el saber entre els assistents sobre els paradigmes de convivència emergents actualment que permetin una nova visió de les relacions entre subjectivitat i objectivitat, coneixements i sabers, mesures i mediacions, poder, autoritat i canvi (micro i macro) quotidià i transformació política, canvi personal i canvi social, moviment i institució, Estat i societat, cultura, tradició i modernitat, model de desenvolupament.
  • Dinamitzar les xarxes globals d’intercanvi de sabers.
  • Enregistrar, editar i difondre els continguts del seminari mitjançant un vídeo de les activitats i la corresponent memòria de les ponències i taules rodones.


INFORMACIÓ D'INTERÈS

1. Edicions anteriors

Veure enllaç I Seminari: Paradigmes de Convivència Planetària, Ara!

2. Documents

Descargar documento de trabajo "Foro Social Temático - Porto Alegre"

3. No project: Vida

Veure enllaç del projecte

4. Videos

Les quatre ecologies 1 - Ecologia mental
Les quatre ecologies 2 - Ecologia ambiental

Les quatre ecologies 3 - Ecologia social
Les quatre ecologies 4 - Ecologia integral

Biocivilização para a sustentabilidade da Vida e do Planeta
Juan Carlos Monedero - El govern de les paraules

HOME
Reflexions sobre Eticonomía | Triodos Bank