Què fem?
imago IMAGO és una associació colombiano-catalana que compta amb més de 17 anys d’experiència a Colòmbia i Barcelona en la realització de projectes de Sensibilització, EpD, Cooperació, Participació Ciutadana, Cultura i Formació des d’una perspectiva de la igualtat de gènere i la seva armonia i equilibri amb el Medi Ambient. Les nostres àreas:

1 - Cooperació, especialment amb dones de Sud Amèrica. Veure l’empoderament de dones per la prevenció de violències. Ver Cedavida.

2 - EpD amb base a Barcelona, on des de fa 9 anys estem desenvolupant la nostra tasca amb l’enfoc de Biocivilización i fa 13 en Drets Humans i sensibilització de cara al conflicte colombià. Veure més informació a Diàspora Barcelona.

3 - Igualment treballem en projectes de Participació ciutadana en diferents municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Veure el més recent 2017 a Dones en Acció i a @DonesenAccióLlavaneres.

Cercant amb les nostres activitats contribuir des d’una perspectiva de la igualtat de gènere, a desarticular les causes sistèmiques que generen injustícia a nivell local i global, mitjançant la promoció de la interculturalitat, els Drets Humans, el diàleg en la diferència, la democràcia directa i participativa, la cura del mig ambient, la defensa de la biodiversitat, les economies cícliques i netes; i la importància en la pràctica de valors necessaris que ens ajuden a convertir-nos en subjectes capaços de construir un nou model de convivència global que tingui present els límits planetaris, i la responsabilitat que en això tenim totes i totes com a persones, ciutadanes i ciutadans, públics i privats, d’ordre quotidià i local, el que a l’articular-se col·lectivament exercirà una major incidència i un canvi global en el sentit desitjat.

Curriculum Vitae 2018

Baixar PDF

IMAGO IMAGO disposa d’una assemblea general formada per tots els actius associats que es reuneix de forma ordinària una vegada a l’any i extraordinària quan els seus socis ho sol·liciten seguint els requeriments estatutaris per fer-ho. Aquesta assemblea marca les polítiques de l’associació per l’any i avalúa la feina feta l’any anterior, plantejant-se tots els ajustament que siguin necessaris a fi que la junta directiva els implementi. Dels seus 25 associats/des el 80% són dones i el 20% homes.

Té una junta directiva, escollida democràticament per l’assemblea la qual li dona forma a les polítiques i orientacions que han estat establer-tes per l’Assemblea. Actualment el 66% són homes i el 34% són dones.

La junta directiva nomena un director o directora general que es renova a confirmar de forma anual. Des de fa anys aquest càrrec està ocupat per una dona, que és el cap visible d’IMAGO.
Administrativament IMAGO té tota la seva àrea administrativa, comptable i financera externalitzada en una entitat experta en el tema a nivell d’empreses i d’associacions: Mir Servei a Empresas i entitats. Entitat constituida 100% per dones.

Igualment, IMAGO ha externalitzat l’avaluació i seguiment dels seus projectes, també a una dona amb molts anys d’experiència en avaluació i seguiment dels projectes. Igualment té externalitzada la intervenció, quan els projectes ho demanen expressament.

També hi ha un equip de dúes coordinadores i un coordinador, cadascú per un àrea de projectes que en total són tres; que són el grup base que juntament amb la directora desenvolupen la orientació i execució de la feina feta durant tot l’any en els diferents fronts que porta a terma la nostra entitat.

De seguida vénen els diferents equips que desenvolupen els projectes, els qui setmanalment fan reunions d'avaluació i planificació amb la presència dels respectius coordinadors/ coordinadores, la directora i l'avaluadora (que també és dona) dels projectes que desenvolupa IMAGO.

Tots fan informes dels seus treballs, els quals són sistematitzats sota l'acció del respectiu coordinador o coordinadora, per finalment aquestes coordinacions juntament amb la directora, sistematitzen tot el Treball realitzat i redacten els informes finals. Es fa un treball d'avaluació permanent en les reunions setmanals dels diferents equips.

Per orientació de la junta directiva s'ha treballat de manera especial a ampliar la base social de IMAGO, tant a nivell d'associats com de voluntaris, creant-se una nova instància anomenada BIÒTOPS, la qual porta a la data un any i mitjà de funcionament.

HISTÒRIA I EXPERIÈNCIA DE L’ENTITAT

La Associació IMAGO ha desenvolupat diverses activitats en les àreas de les que en un inici s’ha fet la descripció, a Barcelona i ciutats properes, des de l’any 2003 (encara que la constitució legal de l’associació va ser el 2005). També ho ha fet a algunes ciutats del món a les que ha estat convidada per l’Institut Cervantes, entre les quals: Nova York, París, Londres, Casablanca, Sao Paulo, Bremen, Bonn, San Francisco, Bucarest, Manila i Tokio.
L’activitat més característica i que fa anys es va desenvolupant són les jornades de sensibilització: "Diáspora", una proposta que cerca el debat, la reflexió i la sensibilització sobre violència, drets humans i construcció de pau, molt el cinema con a llenguatge atractiu per a públics normalment aliens a les activitats d’EpD.
La Diàspora ha anat evolucionant en el temps, així, des de l’any 2009, va incorporar la reflexió sobre els nous paradigmes de convivencia planetària a partir de la proposta de Leonardo Boff en el Foro Social de Betlem (2009) i va escollir la línea de Biocivilització com el seu enfocament de treball en aquesta área.
Finalment, els dos projectes van anar creixent en els anys fins al punt de què s’han separat en dos projectes de sensibilització, per la magnitud de cadascun. La Diàspora s’ha convertit en una Jornada de sensibilització sobre el tema dels Drets Humans i el conflicte a Colòmbia, que fa la seva tasca de sensibilització i educació mitjançant un format de mostra de Cinema Colombià, en la que es debat i reflexiona sobre el tema a la seva 15a edició Diàspora Barcelona.

D’altra banda, les altres jornades de sensibilització, també han anat creixent i la reflexió i la sensibilització sobre el tema de la Biocivilització ha esdevingut un eix central en l’activitat d’IMAGO. Biocivilització tracta de l’enfortiment d’un paradigma de convivencia planetària, diferent del fins ara dominant, que posa l’accent en la xarxa de la vida, la pràctica de “tenir cura”, incorporant moltes fonts com la bona vida, el decreixement, la permacultura, la ecologia, el eco-feminisme, feminisme, la democracia directa, etc...

També el projecte de sensibilització i educació per al desenvolupament “Construïm Biocivilització”, s’ha enfortit a través dels anys amb diverses activitats locals a diferents districtes de Barcelona i municipis de Catalunya, e internacionals, donat que en el seu marc ja s’an dut a terme 4 edicions del seminari internacional de convivència planetària amb gran impacte a nivell de participació i dels mitjans de comunicació: TVE, El Periódico, La Vanguardia etc., Seminari que a més és dinamitzat per la Xarxa internacional de Biocivilització de la qual IMAGO en forma part i les xarxes del Foro Social Mundial, del qual el Seminari és una activitat directament relacionada.

De la mateixa forma es compta amb un llibre publicat per Editorial Icaria i exhaurit en la seva primera edició, tallers per a nenes/nens, xerrades i conferències a escoles, biblioteques, centres cívics, cine fórum etc. Més de 50 actes d’aquest tipus a diferents llocs i barris, destinats a l’enfortiment de les capacitats en educació per al desenvolupament, el respecte als Drets Humans i la construcció de pau.

Una part de la estratègia dels seus projectes és impactar els mitjans de comunicació. Una estratègia buscada per arribar a sectors de població tradicionalment allunyats de les activitats d’EpD, que considerem, com es pot veure a les nostres webs i dossiers de premsa, que ho hem aconseguit, a part dels èxits aconseguits a les xarxes socials on, com exemple, en el darrer seminari vam arribar a tenir de forma consecutiva 17K retweets.

Veure web Seminari 2016: Impactes en premsa Veure clipping de Construïm Biocivilització

 

La nostra activitat continuada en tots aquests anys, ha permes a IMAGO construir una xarxa de col·laboracions, tant a Barcelona, Catalunya, com a nivel internacional, que ens ajuda a nodrir les propostes de sensibilització. Al mateix temps, Imago treballa perquè la seva tasca de sensibilització serveixi d’aparador i potenciador de les diferents iniciatives associatives que es focalitzen, d’una forma o altra, també en aquest àmbit de la Biocivilització. Es pot veure el programa dels seminaris internacionals per captar aquesta presència plural d’entitats i iniciatives diverses. A títol d’exemple dins de les entitats amb complicitats d’aquesta iniciativa al llarg dels anys tenim:: Alcaldía de Barcelona, Diputació de Barcelona, Generalitat de Catalunya, Àrea Metropolitana de Barcelona, IBASE (Brasil) , Corporación Sur (Colòmbia), Navdanya (India) , Comissão Brasileira de Justiça e Paz (Brasil), Coalizão por um Brasil Livre de Usinas Nucleares (Brasil), Editorial Icaria, El Ecologista, Associació Vida Sana y Feria Biocultura, Som Energia, Xarxa de Consum Solidari, Fira del Consum Solidari, ATTAC França, Dolça Revolució, Associació Dia de la Terra, Red de Economía Humanizada, Red de Economía social y solidaria, Fira d’economia solidària, Llibreria Casa de la Paraula, red de Economía Simbiótica, Portal de Río + 20, Alianza por Sociedades Responsables y Sustentables (Perú), Justicia i Pau (Catalunya), Fondation GoodPlanet (France), Foro social Panamazónico 2017 (Multilateral), Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA), Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Research and Degrowth (Barcelona), Plataforma Rural (és La Vía Campesina a Espanya), Espacio por un Comercio Justo (plataforma estatal), Universitat de Barcelona, Fòrum Democràtic Mundial (Multilateral), Cedavida, Instituto de Estudios Interculturales de la Pontificia Universidad Javeriana (Colombia), Lafede.cat - Organitzacions per a la Justícia Global, Fundació Gune.

Un resum de la nostra història en els darrers anys s’han realitzat 27 experiències de diferent nivell tant internacional com local que es poden veure detallades al quadre més avall indicat on es pot veure el detall dels projectes i aquí es poden trobar a la web de Imago i del projecte Diàspora: Festival de Cinema Colombià de Barcelona i els específics a Biocivilització.

A NIVELL DE CIUTAT AMB IMPACTE INTERNACIONAL EN ELS ANYS MÉS PROPERS

 

Nom del projecte Temàtica Data Actors participants
1 Jornadas de Sensibilización de la Diáspora: Construyendo Biocivilización
Visitar web
Colòmbia, drets humans i construcció de pau Sensibilització biocivilització Novembre a desembre 2012 Experts i activistes persones interessades en el tema.
2 2n Seminario Internacional de paradigmas de convivencia planetaria
Visitar web
Sensibilització biocivilització Desembre 2012 Experts i activistes persones interessades en el tema.
3 10a Diàspora: Festival de Cinema Colombià de Barcelona
Visitar web
Colòmbia, drets humans i construcció de pau 21 a 31 d'octubre 2013 Experts i activistes persones interessades en el tema.
4 11es Jornades de Sensibilització: Construïm Biocivilització
Visitar web
Sensibilització biocivilització Abril 2014 a l'abril 2015 Experts i activistes persones interessades en el tema.
5 3r Seminari Internacional de paradigmes de convivència planetària
Visitar web
Sensibilització biocivilització 24 al 26 d'abril 2014 Experts i activistes persones interessades en el tema.
6 11a Diàspora: Festival de Cinema Colombià de Barcelona
Visitar web
Colòmbia, drets humans i construcció de pau Octubre 2014 Experts i activistes persones interessades en el tema.
7 12a Diàspora: Festival de Cinema Colombià de Barcelona
Visitar web
Colòmbia, drets humans i construcció de pau Octubre 2015 Experts i activistes persones interessades en el tema
8 12es Jornades de Sensibilització: Construïm Biocivilització
Visitar web
Sensibilització biocivilització Gener a desembre 2016 Experts i activistes persones interessades en el tema
9 4t Seminari Internacional de paradigmes de convivència planetària
Visitar web
Sensibilització biocivilització 27 al 30 d'abril 2016 Experts i activistes persones interessades en el tema
10 13a Diàspora: Festival de Cinema Colombià de Barcelona
Visitar web
Colòmbia, drets humans i construcció de pau Octubre 2016 Experts i activistes persones interessades en el tema
11 14a Diàspora: Festival de Cinema Colombià de Barcelona
Visitar web
Colòmbia, drets humans i construcció de pau Octubre 2017 Experts i activistes persones interessades en el tema

A NIVELL DELS MUNICIPIS AMB IMPACTE LOCAL

 

Municipi Projecte/ acció realitzada Any de realització Rol de l’ajuntament i tipus de col·laboració establerta
12 Sant Cugat 11es Jornades de Sensibilització: Construïm Biocivilització/ Sensibilització biocivilització
Visitar web
Abril 2014 a abril 2015 Ajuntament de Barcelona, Ajuntament de Sant Cugat, AMB, Diputació de Barcelona
13 Sant Quirze 3r Seminari Internacional de paradigmes de convivència planetària / Sensibilització biocivilització
Visitar web
Abril 2014 Ajuntament de Barcelona, Diputació de Barcelona, Ajuntament de Sant Cugat, Àrea Metropolitana de Barcelona, Fons Català de Cooperació
14 Barcelona, Sant Cugat i Sant Quirze 11a Diàspora: Festival de Cinema Colombià de Barcelona./Colòmbia, drets humans i construcció de pau
Visitar web
Octubre 2014 Ajuntament de Barcelona, Ministerio de Cultura de Colombia.
15 Barcelona, Sant Cugat i 12a Diàspora: Festival de Cinema Colombià de Barcelona./Colòmbia, drets humans i construcció de pau
Visitar web
12es Jornades de Sensibilització: Construïm Biocivilització/ Sensibilització biocivilització
Visitar web
Octubre, 2015 Ajuntament de Barcelona, Diputació de Barcelona, Generalitat de Catalunya - Cultura

16 Barcelona, Sant Cugat , Caldes d’Estrac, Papiol, Campins, Sant Quirze, Sant Boi 13a Diàspora: Festival de Cinema Colombià de Barcelona./Colòmbia, drets humans i construcció de pau
Visitar web
4r Seminari Internacional de paradigmes de convivència planetària / Sensibilització biocivilització
Visitar web
13a Jornades de Sensibilització: Construïm Biocivilització / Sensibilització biocivilització
Visitar web
2016
17 Barcelona, Sant Cugat, Caldes d’Estrac, Papiol, Campins, Sant Quirze, Sant Boi, Girona Master per la transformació holística UdG, Col·laboració
Visitar web
2017 Generalitat de Catalunya, AMB i Diputació de Barcelona
18 Caldes d’Estrac Trobada a l’espai del silenci a Caldes d’Estrac
Visitar web
2017 Generalitat de Catalunya, AMB i Diputació de Barcelona
19 Sant Cugat Construïm Biocivilització a Sant Cugat
Visitar web
2017 Generalitat de Catalunya, AMB i Diputació de Barcelona
20 Barcelona - Brasil Biotopas: Voluntarias de Biocivilización Aicia y Karel dan soporte al taller de sabiduria ancestral: La ruta de la confianza
Visitar web
2017 Generalitat de Catalunya, AMB i Diputació de Barcelona

21 Barcelona - Brasil Participació en la Taula sobre el estractivisme i els megaprojectes a Brasil
Visitar web
2017 Generalitat de Catalunya, AMB i Diputació de Barcelona
22 Sant Boi Construïnt Biocivilització a Sant Boi de Llobregat
Visitar web
2017 Generalitat de Catalunya, AMB i Diputació de Barcelona
23 Campins Construïnt Biocivilització a Campins
Visitar web
2017 Generalitat de Catalunya, AMB i Diputació de Barcelona

24 Caldes d’Estrac Xerrada sobre Biocivilització
Visitar web
2017 Generalitat de Catalunya, AMB i Diputació de Barcelona
25 Caldes d’Estrac Construint valors Biocivilizatoris amb els nens i nenes del poble: solidaritat, col·laboració, responsabilitat, fraternitat... a Caldes d'Estrac
Visitar web
2017 Generalitat de Catalunya, AMB i Diputació de Barcelona

26 Caldes d’Estrac 1ª Bio Fira del agua de Caldes d’Estrac : Aigua Càlida, con acento decididamente BIOCIVILIZATORIO!
Visitar web
2017 Generalitat de Catalunya, AMB i Diputació de Barcelona
27 Barcelona - Brasil Participació en el FSM Panamazónico PERU
Visitar web
2017 Generalitat de Catalunya, AMB i Diputació de Barcelona
28 Barcelona 2as Jornadas de medios de comunicación independentes y movimentos sociales
Visitar web
2017 Generalitat de Catalunya, AMB i Diputació de Barcelona
29 Sant Quirtze Contruyendo Biocivilización en Sant Quirze
Visitar web
2017 Generalitat de Catalunya, AMB i Diputació de Barcelona
30 Papiol Contruyendo Biocivilización en El Papiol
Visitar web
2017 Generalitat de Catalunya, AMB i Diputació de Barcelona

CONVIVÈNCIA I PARTICIPACIÓ CIUTADANA

En aquesta àrea hem desenvolupat el projecte "Construcció d’eines per a l’enfortiment de la cohesió social a Barcelona des de la perspectiva de la interculturalitat i la participació ciutadana”.

En el marc d’aquest projecte, s’han dut a terme activitats de difusió cultural en què els veritables protagonistes van ser famílies i els habitants del Casc antic de Barcelona. Aquet projecte va ajudar a institucions, organitzacions de base i ciutadans a comprendre els imaginaris culturals de les persones immigrants i a dotar-nos d’eines de participació.

L’any 2010 va organitzar pel Conveni Andrés Bellos, “el Tercer Encuentro de Latinidades”, que va comptar amb tres eixos bàsics:

1. Immigració i codesenvolupament
2. Ciutat: nous conflictes, noves convivències
3. Capital creatiu tangible i intangible

L’esdeveniment va finalitzar amb la redacció del Manifest de Barcelona, que és un instrument polític que conjuga les ideas, aportacions i iniciatives més rellevants de la trobada, a favor d’una agenda que tracti els temes de convivència, desenvolupament, migracions i cultura.

Fonts de finançament (ENTITATS PÚBLIQUES)

Ajuntament de Barcelona, AECID, ICUB, ACCD, AMB, Diputació de Barcelona, Ajuntament de L'Hospitalet, Ajuntament de Sant Cugat, Generalitat de Catalunya