Convidats internacionals

Susan George

Susan George

Filosofa i analista política. Presidenta del Comitè de planificació del Transnational Institute. Ha estat vicepresidenta d’ATTAC França. Autora d’una dotzena de llibres sobre la globalització, l’organització mundial del comerç, les institucions financeres internacionals i les relacions nord-sud.

Chico Whitaker

Chico Whitaker

Co-fundador del Foro Social Mundial 2001, premi Nobel alternativo 2006, ex-regidor del Partit dels Treballadors en la Càmera Municipal de São Paulo des de 1989 fins a 1993, membre de la Comisión Brasileña Justicia y Paz i de la Coalición por un Brasil libre de plantas nucleares.

Vandana Shiva

Vandana Shiva

Premi Nobel Alternatiu el 1993 i activista a favor de l’ecofeminisme i una de les filòsofes de la ciència més prestigioses a escala internacional. Fundadora de Research Fondation of Science, Technology and Ecology (RFSTE), institució que es dedica a conservar de la biodiversitat.

Cândido Grzybowski

Cândido Grzybowski

Director de l’Institut Brasiler de Análisis Sociales i Económicos (IBASE) i impulsor del Fòrum Social Mundial de Porto Alegre el 2001.

Pedro Santana

Pedro Santana

Membre del Consell internacional del Fòrum Social Mundial i vicepresident de Corporación Latinoamericana Sur, Colòmbia.

Geneviève Azam

Geneviève Azam

Professora d’economia i investigadora a la Universitat de Toulousse II. Militant ecologista i alter-globalització és una de les portaveus d’Attac França.

Jacqueline Goffart

Jacqueline Goffart

Directora de projectes de la Fundació GoodPlanet i responsable del documental HOME, dirigit per Yann Arthus-Bertrand. La fundació GoodPlanet té com a missió el informar a tots els públics sobre la protecció del medi ambient i sobre el desenvolupament sostenible.

Isabelle Delannoy

Isabelle Delannoy

Especialista en medi ambient i co-guionista del documental HOME, dirigit per Yann Arthus-Bertrand. És enginyera agrònoma de formació és experta en desenvolupament sostenible.

Manuel Ramiro Muñoz

Manuel Ramiro Muñoz

Filòsof, doctor en Educació i Societat, director del Centro de Estudios Interculturales de la Pontificia Universidad Javeriana de Cali (Colòmbia) i des de fa gairebé 30 anys és assessor de les comunitats indígenes NASA per a l’enfortiment de llurs procesos de formació i organització.

Alcibiades Escue Musique

Alcibiades Escue Musique

Alcalde indígena del municipi de Toribio (Departamento del Cauca, Colòmbia). Mestre en saviesa.

Flor Ilva Tróchez

Flor Ilva Tróchez

Primera alcaldessa indígena del municipi de Jambaló (Departamento del Cauca, Colòmbia). Mestra en saviesa (Colòmbia).

Convidats locals

Lluis Martinez Sistach

Lluis Martinez Sistach

Cardenal, Arquebisbe metropolità de Barcelona entre 2004 i 2015.

Sandra Campos

Sandra Campos

Humanista, directora del Seminari i de l’Associació IMAGO (Barcelona), llicenciada en Dret i Ciències Polítiques, compte, entre d’altres amb el Postgrau “Programes , Projectes i Polítiques de Ciutat”.

Juan Carlos Monedero

Juan Carlos Monedero

Politòleg. Professor titular de Ciència Política a la Universitat Complutense de Madrid, un dels ideòlegs del Moviment del 15-M o dels Indignats, i ex secretari de Podemos.

Arcadi Oliveres

Arcadi Oliveres

Economista, president de Justícia i Pau, promotor inicial del Procés Constituent a Catalunya i defensor del decreixement.

Pedro Burruezo

Pedro Burruezo

Dirigeix l’edició per a Espanya i Llatinoamèrica de la revista The Ecologist i és assesor de la fira Biocultura. Tanmateix és líder del trio musical Bohemia Camerata.

Giacomo D’Alisa

Giacomo D’Alisa

Investigador del Instituto de Ciencia y Tecnología Ambiental (ICTA) de la Universidad Autónoma de Barcelona (UAB) y project manager de ENTITLE project. Es co autor del libro Decrecimiento: Vocabulario para una nueva era (2014).

Jordi Pedrós

Jordi Pedrós

Vice president de la Dolça Revolució de les plantes medicinals, l’associació impulsada per Josep Pàmies. Dolça Revolució desobeeix la persecució legal de multitud de plantes medicinals que s’han usat des de temps immemorials amb finalitats alimentàries i curatives, la distribució de les quals està actualment prohibida, i promou l’ús de plantes amb propietats medicinals.

Josep Puig i Boix

Josep Puig i Boix

Membre d’Alternativa Verda, enginyer industrial especialitzat en tècniques energètiques. Diplomat en Enginyeria Biomèdica i en Enginyeria del Medi Ambient, Ecologia i Gestió Ambiental. És  professor associat al Departament de Geografia i Secció de Ciències Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona i secretari i tresorer de l’associació Dia de la Terra.

Jordi Gascón

Jordi Gascón

Professor d’Antropologia de la Universitat de Barcelona (UB) i membre de la Xarxa de Consum Solidari i de la Plataforma Rural (Vía Campesina a Espanya).

Maribel Guzmán

Maribel Guzmán

Consultora en comunicació conscient i economia humanitzada per a organitzacions i empreses que aposten per l’empoderament personal i col·lectiu com a base de la seva sostenibilitat i creativitat. Co-creadora de la iniciativa Economía Humanizada, i fundadora i coordinadora de Barcelona Sostenible y Creativa.

Juan José Cruz

Juan José Cruz

Membre de Som Energia, cooperativa de consum d’energia verda sense ànim de lucre. Activitats principals: comercialització i producció d’energia d’origen renovable i compromís en l’impuls d’un canvi del model energètic actual per assolir un model 100% renovable.

Victòria Camps

Victòria Camps

Catedràtica emèrita de Filosofia moral i política de la Universitat Autònoma de Barcelona. Va ser senadora pel PSC-PSOE els anys 1993-1996 i consellera del Consell Audiovisual de Catalunya entre el 2002 i 2008.

Germà Pelayo

Germà Pelayo

Representant del Fòrum Democràtic Mundial. Llicenciat en Geografia. Iniciador i impulsor de la Iniciativa ciutadana per la responsabilitat política (Respolis) a Catalunya. Editor i formador de llocs web cooperatius, bases de dades, fòrums electrònics.

Gianni Orsini

Gianni Orsini

Llicenciat en filosofia y Másters de relaciones internacionales. Consultor en cooperació internacional i transformació de conflictes. Coordinador del projecte RADAR. Ha participat en l’organització dels quatre”Fòrums Socials Catalans” (FSCat).

Pepa Martínez

Pepa Martínez

Directora de Lafede.cat – Organitzacions per a la Justícia Global, federació de 116 entitats de drets humans, pau i cooperació internacional. Ha treballat amb entitats catalanes, mexicanes, de Colòmbia i de Sudan, sempre vinculada amb processos educatius participatius.

Segueix-nos a les xarxes socials